Open haarden

OFFERTE AANVRAGEN

De metalen open haarden waarin Bouwsmederij Noël gespecialiseerd is, zijn moderne of rustieke open haarden op maat in drie verschillende uitvoeringen.

1. Een metalen open haard en stookvloer (gas of hout) met rookvang, klep en rookkanaal
2. Een metalen open haard met enkel de stookvloer voorzien om vuurstenen in te metsen
3. Een gemetste open haard met een metalen rookvang en rookkanaal om bovenop de gemetste muren te plaatsen

Onder moderne open haarden verstaan we een metalen open haard met een fijn afwerkingskader vooraan. Rustieke open haarden zijn metalen open haarden ingewerkt achter een front van witte steen.

Het plaatsen van metalen open haarden

Onze metalen open haarden zijn er zowel in inbouw als opbouw. Bouwsmederij Noël maakt en plaatst elke open haard op maat met een verlopend rookkanaal tot aan het bestaande schouwkanaal. Maar deze zijn ook eenvoudig (gevezen) zelf te plaatsen voor zelfbouwers.

Een metalen open haard bestaat uit de haard, rookvang en rookkanaal. Is de haard zelf gemetst, dan kunnen we enkel bovenop het metselwerk een metalen rookvang met klep aansluiten tot aan het bestaande schouwkanaal.

Als afwerking van de rug- en zijwanden aan de binnenkant van de open haard zijn zowel geribbelde als vlakke gietijzeren platen mogelijk. Aan de voorzijde van de open haard is er enkel nog de keuze om de haardopening af te werken met steen, marmer of gyproc.

Na het plaatsen van de open haard dekken we de metalen onderdelen nog af met een hittewerend deken en leveren wij op klaar voor gebruik.

Vraag uw offerte aan en laat uw prijs berekenen voor uw ideale haard.